ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Islamul "nu aparține spiritual Europei" afirmă premierul ungar Viktor Orban.

Islamul "nu aparține spiritual Europei" și stabilește reguli "dintr-o altă lume", susține premierul ungar Viktor Orban, adeptul unei poziții dure în dosarul privind migrația, într-un interviu care va apărea sâmbătă în revista germană Focus, relatează vineri France Presse.

"Islamul nu a aparținut niciodată Europei, s-a autoinvitat", a declarat Orban, justificând opoziția sa față de primirea de către UE a sute de mii de solicitanți de azil veniți în majoritate din țări musulmane prin dorința de "a apăra valorile culturale" europene. 

Premierul ungar a recunoscut totuși că lucrătorii turci veniți să furnizeze forță de muncă economiei germane în anii 1960-1970, chiar dacă în majoritate de religie musulmană, "aparțin istoriei Germaniei și, prim urmare, și a Europei". 

"Însă spiritual, islamul nu aparține Europei. Este un corpus de reguli dintr-o altă lume", a afirmat Orban, criticând faptul că "nu are dreptul de a pune la îndoială", în fața germanilor sau a francezilor, posibilitatea unei societăți multiculturale. "În Ungaria, decidem noi înșine dacă vrem sau nu. Și nu vrem", a adăugat el.