ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viktor Orban l-a atacat din nou pe miliardarul american de origine maghiară George Soros, acuzându-l ca ar sta în spatele protestelor de săptamâna trecută și că alimentează discursul pro-migranți în Uniunea Europeană. Premierul Ungariei a făcut trimitere directă și la România.

„N-ar trebui să fim surprinși că alte națiuni din Europa, ca românii, macedonenii sau albanezii se mișcă și încearcă să scape de aceste rețele de tip Soros și de filialele lor locale. Așadar, acesta este conflictul care azi a ajuns în Ungaria. Iar în centrul lui stă problema migrației. Singura întrebare este de ce a devenit din nou un subiect prioritar acum. Răspunsul este că Uniunea Europeană dorește să închidă dezbaterea în iunie și dorește să forțeze noi reguli în ce privește migrația și imigrația care se vor aplica tuturor. Câțiva dintre noi rezistă, în special Grupul de la Vișegrad, dar și românii. Vor fi tot timpul țări care doresc să-și păstreze identitatea culturală creștină, în timp ce alții nu mai vor să accepte asta, o bătălie decisivă are loc aici”, a declarat Viktor Orban pentru Radio Kossuth. 

Orban a mai spus că în această lună va avea loc în Parlamentul European o audiere legată de poziția Ungariei față de imigranți. În luna octombrie 2016, un referendum pe această temă a fost invalidat pentru că la vor s-au prezentat mai puțin de 50% dintre cei care au avut drept de vot. A fost o înfrângere pentru actualul premier.

Ca și Victor Orban, președintele PSD Liviu Dragnea l-a atacat pe George Soros în repetate rânduri.

„Există acest pachet de oameni politici și jurnalisti care sunt foarte bine coordonați. Există se pare o dorință din partea unora ca eu să fiu vulnerabilizat, și în partid și nu numai... Unii spun că ar fi o coordonare - pentru că este o abordare securistă, am văzut la unele așa-zise anchete jurnalistice, care de fapt nu spun nimic... că ar fi o coordonare de la SRI, îmi vine greu să cred. Alții zic că ar fi o coordonare și o comanda de la Soros, pe care l-am tot atacat și o să-l atac întruna până când țara asta va reuși să scape de toată influența acestui om nefast”, spunea Dragnea.

O altă declarație a liderului PSD a fost mult mai tranșantă: „Eu am ceva cu dl. Soros. Acest om și fundațiile și structurile pe care le-a înființat de ani de zile în România cred că, din anii 90, a finanțat răul în România, a finanțat acțiuni care niciuna nu a făcut bine în România”.

Ungaria a început să dezbată miercuri un proiect de lege ce vizează ONG-urile finanțate din străinătate, fiind direct vizate cele finanțate de Soros.
 
Textul prevede, printre altele, că ONG-urile care primesc peste 7,2 milioane de forinți (24.600 de dolari) pe an din străinătate vor trebui să se înregistreze la tribunal și să se identifice drept finanțate din străinătate pe site-uri și în publicațiile lor. În cazul în care organizațiile nu vor respecta această condiție, riscă amenzi sau închiderea activității.