ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În replică la prelungirea sancțiunilor UE împotriva Rusiei, Moscova a decis să prelungească cu încă un an sancțiunile la adresa blocului comunitar. Anunțul a venit chiar din partea președintelui Vladimir Putin, transmite Il Sole24.ore.

” Astăzi, în conformitate cu această scrisoare, am semnat un decret de prelungire a acţiunii anumitor măsuri economice speciale, în scopul asigurării securităţii Federaţiei Ruse, şi rog guvernul să redacteze şi să publice decizia", a declarat Putin, în timpul şedinţei cu membrii guvernului rus, citat de Interfax. "După cum i-am propus premierului, prelungim măsurile noastre cu un an de zile, începând de astăzi. Cred că acest lucru va constitui un bun factor de orientare pentru producătorii ruşi din domeniul agricol', a adăugat Putin.

Miniştrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene au decis luni prelungirea, până la sfârşitul lunii ianuarie 2016, a sancţiunilor economice împotriva Rusiei pentru rolul său în conflictul din Ucraina. Aceste sancţiuni, care vizează sectoare întregi ale economiei ruse, între care cel bancar, al apărării şi al petrolului, urmau să expire la sfârşitul lunii iulie.