ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un orfelinat ortodox a fost grav afectat de incendiile care au lovit regiunea Attica din estul Greciei, scrie greekreporter.com.

65 de copii au fost evacuați înainte ca flăcările să cuprindă sediul Fundației Lyrio pentru Copii din satul Neos Voutzas. Aceștia sunt acum adăpostiți temporar în alte instituții pentru copii din zonă.

Călugărițele care conduc orfelinatul spun că aproape toată clădirea care îi adăpostea pe copii este nesigură, fiind grav afectată de incendiu.
 
Un reprezentant al autorităților a spus că prioritatea este reconectarea aprovizionării cu apă și electricitate și înlocuirea vehiculelor necesare pentru transportul copiilor.
 
Fundația Lyrio pentru Copii, înființată în 1969, este considerată drept un model de orfelinat ortodox, unde câteva călugărițe devotate îngrijesc, cresc și educă copiii defavorizați.

Scopul său este de a oferi adăpost, îngrijire medicală și educație gratuită copiilor rămași fără părinți, fie pentru că au murit, fie pentru că se confruntă cu probleme economice sau sociale.
 

Bilanțul morților incendiilor care au lovit Grecia a ajuns, joi, la 85, alte peste  500 de persoane fiind rănite. Echipele de salvare continuă căutările zecilor de persoane date dispărute în urma tragediei care a îngenuncheat această țară.