ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Organizația Mondială a Sănătății (OMS), organism ONU, a eliminat oficial termenul de „transgender” din clasificarea tulburărilor psihice.

Așa cum era de așteptat, în timpul  Adunării Mondiale a Sănătății de la Geneva, care s-a încheiat marți, 28 mai, statele membre au adoptat actualizarea catalogului de boli (Clasificarea Internațională a Bolilor (ICD) din întreaga lume) cea mai recentă din ultimii 29 de ani, scrie breitbart.com

Potrivit agenției de sănătate a ONU, tulburarea identității de gen nu mai este clasificată drept o tulburare mintală, a informat NHK World Japan. În schimb, tulburarea identității de gen va fi numită „incongruența de gen”.

OMS consideră că celor care pretind că nu sunt de același gen cu sexul lor biologic ar trebui să li se garanteze tratamente medicale și intervenții chirurgicale pentru a nu fi traumatizați.

Încă de anul trecut, OMS a declarat că va elimina „incongruența de gen” din lista sa de tulburări mintale pentru a „reduce stigmatizarea” care ar putea apărea cu odată cu susținerea faptului că apartenența la un gen este incompatibilă cu sexul real biologic al fiecăruia. OMS a declarat că această mișcare va promova „o mai bună acceptare socială a persoanelor care trăiesc cu incongruența de gen”.


”Transgenderismul fost eliminat de pe lista tulburărilor de sănătate mintală, deoarece am înțeles că aceasta nu era de fapt o stare de sănătate mintală”, a spus Dr. Lale Say, coordonatorul echipei pentru grupurile de populație cu risc din cadrul OMS, în iunie 2018.