ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul criticilor privind reacția sa la pandemia de covid-19, Organizația Mondială a Sănătății a angajat, la începutul lunii mai, o firmă americană de relații publice pentru a-i mai spăla puțin imaginea șifonată.  Inclusiv prin identificarea așa-numiților „influenceri”  care să ajute la răspândirea mesajelor despre COVID-19, relatează Daily Caller.

Conform documentelor depuse la Departamentul de Justiție, OMS a încheiat un contract în valoare de 135.000 USD, la 1 mai, cu „Hill and Knowlton Strategies” pentru a elabora o strategie publică de mesagerie. „Au existat critici și afirmații împotriva Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și relatări în media care ar putea submina OMS ca sursă de informații de încredere privind problemele de sănătate publică globală”, spun „Hill și Knowlton” în propunerea către OMS.

Contractul prevede alocarea a 30.000 USD pentru „identificarea influencerilor”, 65.000 USD pentru „testarea mesajelor” și 40.000 dolari pentru un „cadru al planului de campanie”.

„Hill and Knowlton” a propus identificarea a trei niveluri de influenceri: celebrități care au mulți urmăritori pe rețelele de socializare,  persoane care au număr mai mic de urmăritori, dar mult mai „implicați” și „eroi ascunși”, acei utilizatori cu  urmăritori foarte puțini, dar „care, totuși, configurează și ghidează conversațiile”.

Influencerii celebri ar urma să fie folosiți „pentru o mai mare amplificare a mesajelor OMS”, în conformitate cu propunerea celor de la Hill și Knowlton, care a fost prima dată dezvăluită de The Daily Beast.

„Covid-19 a dominat conversațiile de zi cu zi, dar nu toate vocile sunt egale și nu toate au impact și sunt ascultate”, se arată în prospect.

După o fază de identificare a influencerilor și testarea mesajelor, Hill și Knowlton au decis să facă recomandări OMS pentru „a contribui la asigurarea credibilității mesajului științei și sănătății publice din partea OMS, pentru a se asigura că oamenii pot avea încredere în sfaturile Organizației și că sunt urmate toate îndrumările acesteia privind sănătatea publică.”.

OMS a făcut obiectul unor dezbateri intense și chiar a unei investigații, în special în Statele Unite, pentru evaluărișe inexacte ale pandemiei. Mai mulți experți în domeniul sănătății au acuzat că declarațiile inexacte ale OMS au împiedicat răspunsul global în fața pandemiei.
 
Administrația Trump a notificat luna trecută Congresul și Organizația Națiunilor Unite, anunțând că urmează să se retragă din Organizația Mondială a Sănătății.
 
Donald Trump anunțase încă de la 29 mai încetarea relației dintre țara sa și Organizația Mondială a Sănătății, pe care a acuzat-o încă de la începutul pandemiei de coronavirus că este prea indulgentă cu Beijingul.Liderul american a subliniat în dese rânduri că OMS a promovat "dezinformarea” din partea Chinei în legătură cu virusul SARS-CoV-2 care probabil a determinat o răspândire mai largă a acestuia decât ar fi fost cazul dacă organizația cu sediul la Geneva ar fi gestionat corect criza.