ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Campionul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de închisoare pentru că și-a ucis prietena în noaptea de Sf. Valentin din 2013, va fi eliberat condiționat pe 20 octombrie, au anunțat joi serviciile penitenciarelor sud-africane.

Comisia de eliberări condiționate, care s-a reunit joi, "a aprobat eliberarea condiționată a lui Oscar Pistorius începând din 20 octombrie”, potrivit unui comunicat publicat de serviciile penitenciarelor.

Oscar Pistorius nu va scăpa însă în totalitate de justiție, deoarece parchetul a făcut apel împotriva condamnării sale pentru „ucidere involuntară” și cere ca faptele să fie încadrate la „crimă”, potrivit Agerpres.

Acest nou proces va avea loc începând din 3 noiembrie, la Curtea Supremă de Apel, care poate să modifice verdictul inițial și să-l condamne pe Pistorius la o pedeapsă mai grea sau să decidă retrimiterea procesului la prima instanță.