ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O eroare software a platformei WordPress ar putea fi cauza scurgerii de informații de la casa de avocatură Mossack Fonseca.

Site-ul casei de avocatură folosește platforma WordPress, în care se regăsește pluginul Revolution Slider, un plugin care ar avea câteva erori uriașe, care duc la vulnerabilitate la atacuri cibernetice.

Mossack Fonseca a instalat, în urmă cu câteva săptămâni, un firewall pentru site-ul lor, pentru a se proteja de atacurile cibernetice din surse externe. Dar se pare că atacul care a dus la #PanamaPapers s-a întâmplat cu mult timp înainte, atunci când site-ul nu era securizat, potrivit wordfence.com, citat de b1.ro.

Se pare că versiunea mai veche a pluginului nu este complet compatibilă cu versiunile mai noi de WordPress, iar acest lucru poate duce la o accesare a informațiilor prezente pe site-ul respectiv.

Analiștii de la wordfence.com spun că i-au informat pe cei de la Mossack Fonseca cu privire la vulnerabilitatea Slider Revolution de pe site-ul lor și nu au primit încă un răspuns.