ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele chinez Xi Jinping a propus utilizarea unui sistem global de cod QR pentru a permite deplasarea transfrontalieră a persoanelor în timpul pandemiei de coronavirus.
 
Adresându-se sâmbătă seara la summit-ul  G20, Xi a spus că un mecanism global care implică recunoașterea reciprocă a certificatelor de sănătate, inclusiv rezultatele testelor de acid nucleic sub formă de coduri QR, ar putea fi utilizat pentru a permite călătoriile transfrontaliere, informează SouthChinaMorningPost.

„Sperăm că mai multe țări se vor alătura acestui mecanism”, a spus Xi, potrivit agenției chineze de știri de stat Xinhua.
 
 „Avem nevoie de alte politici care să standardizeze și să stabilească piese rapid pentru a facilita fluxul ordonat de oameni.”

Xi a mai afirmat de țara sa este dispusă să împartă vaccinurile cu restul lumii.

Codurile QR sunt coduri de bare care dețin informații care pot fi scanate și citite de smartphone-uri. Acestea sunt utilizate pe scară largă în China, dar nu este clar dacă și alte țări ar vrea să se înscrie într-un astfel de sistem ca modalitate de testare și urmărire a oamenilor.

O încercare de a introduce un sistem „global” bazat pe cod QR, conceput pentru a restabili călătoriile globale, a fost deja făcută la Forumul Economic Mondial (WEF). Același care zilele trecute a readus pe tapet planul Marii Resetări.
 
FEM a promovat activ aplicația „CovidPass”, despre care susține că ar fi un „pașaport de sănătate” extrem de sigur.  Permisele digitale de „acces” sunt o componentă cheie a programului Forumului Economic Mondial pentru a transforma radical fiecare aspect al vieții, dar cu siguranță nu într-un mod pozitiv.
 
Noua schemă digitală de pașapoarte de sănătate „Common Pass”, susținută de FEM, și care a primit finanțare inițială de la Fundația Rockefeller, a fost experimentată pentru prima dată în octombrie, pentru pasagerii care călătoresc din Marea Britanie în SUA.
 
Ulterior, premierul englez anunța că guvernul britanic este pe punctul de a elabora un plan „pentru a adăuga certificatele de vaccinare Covid-19 la un pașaport digital de sănătate” pentru a permite revenirea suporterrilor pe stadioane.

Încercările de a introduce „pașapoarte de sănătate” sau de a „supraveghea” capacitatea oamenilor de a se deplasa, de a lucra sau de a participa la anumite evenimente, în funcție de un vaccin anti coronavirus, au fost criticate de mai multe state.
 
Fostul secretar al sănătății din Marea Britanie, Jeremy Hunt, a fost acuzat recent că promovează „permisele de sclavie” după ce a cerut teste în masă și pașapoarte de sănătate în Marea Britanie.
 
Jeremy Hunt ar vrea ca britanicii să facă un test lunar de coronavirus, cu un rezultat negativ care să le ofere „permise de libertate”. Ideea i-a scandalizat pe unii comentatori, care au numit-o „orwelliană”.

Înt-un editorial din The Times, Hunt a spus că țara are nevoie de un „plan B” sub formă de teste lunare pentru întreaga populație, cu libertatea trăirii unei vieți normale acordată DOAR celor care au rezultate negative.
 
Pe Twitter, mii de oameni l-au acuzat pe Hunt că promovează „fascismul”.