ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European (PE) a adoptat, joi, o rezoluție prin care solicită Poloniei să respingă  proiectul de lege privind interzicerea educației sexuale în școli, relatează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, PE și-a exprimat „profunda preocupare” în legătură cu acest proiect de lege care prevede pedeapsa cu închisoarea de până la trei ani pentru predarea educației sexuale în școli.

Astfel, PE a adoptat, joi, cu „o largă majoritate de eurodeputați”, o rezoluție prin care cere Parlamentului de la Varșovia să respingă acest proiect. Totodată, rezoluția „încurajează toate țările U.E. să asigure o educație sexuală completă și adecvată vârstei”.

Totuși, precizează sursa citată, asociația poloneză „Stop Pedofiliei”, inițiatoare a proiectului, susține că acesta urmărește „protejarea copiilor și tinerilor împotriva depravării sexuale”. 

ActiveNews a relatat, recent, că proiectul de lege, denumit „Stop pedofiliei”, ar urma să trimită educatorii sexuali în spatele gratiilor, aceștia riscând condamnări de până la cinci ani de închisoare.