ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O televiziune din Olanda i-a filmat pe vameși în timp ce confiscau sandvișurile cu șuncă și alte pachete de mâncare ale șoferilor de TIR veniți din Marea Britanie, consecință a noilor reguli post-Brexit. 

„Totul va fi confiscat. Bine ați venit în Brexit, domnule! Îmi pare rău”, i-a spus un lucrător de frontieră olandez unui șofer britanic.

Șoferii din Marea Britanie care intră pe teritoriul UE nu au voie să aducă nici măcar sandvișuri.
 
Odată ce separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană a devenit efectivă, noi reguli stricte au fost impuse în privința importurilor.
 
Conform normelor, călătorii din afara UE nu au voie să aducă pe teritoriul blocului comunitar produse perisabile și carne, informează BBC.

Regula i-a lăsat pe unii șoferi cu gurile căscate.

„De la Brexit, nu mai aveți voie să aduceți anumite produse în Europa, precum carne, fructe, legume, pește și altele de felul acesta”, i-a spus un oficial de la frontiera olandeză unui șofer, momentul fiind surprins de camerele NPO 1.
Într-o altă secvență, un vameș îl întreabă pe un șofer dacă în sandvișurile împachetate în folie de aluminiu are cumva carne. Când bărbatul a spus că da, oficialul i-a transmis: „Ok, atunci le luăm pe toate”.

Surprins, șoferul a întrebat dacă poate să păstreze măcar pâinea, moment în care i s-a răspuns: „Nu, totul va fi confiscat. Bine ați venit în Brexit, domnule! Îmi pare rău”.

Marea Britanie a ieșit oficial din Uniunea Europeană pe 31 decembrie anul trecut.

De atunci, această țară nu mai trebuie să urmeze normele instituite la nivelul blocului comunitar. Noi reguli în privința transportului, comerțului, migrației și cooperării în domeniul siguranței au intrat în vigoare, amintește BBC.

Un acord comercial a fost încheiat pe 24 decembrie și, o săptămână mai târziu, parlamentarii britanici l-au și aprobat prin vot.

„Acest acord permite începerea unei noi relații între Regatul Unit și UE. Una pe care ne-am dorit-o întotdeauna – o relație comercială și economică înfloritoare între un Regat Unit suveran și partenerii și prietenii noștri europeni”, a declarat, la acea vreme, un purtător de cuvânt al guvernului de la Londra. 

„Pentru poporul britanic acordul livrează obiectivele referendumului din 2016 și ale alegerilor din 2019, și va aduce beneficii semnificative atât pentru Regatul Unit, cât și pentru UE”, a adăugat el.