ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cei mai bogați oameni din Franța, patronul grupului de brokeraj în asigurări Assu 2000, redenumit Vilavi, Jacques Bouthier, a fost pus sub acuzare și încarcerat sâmbătă pentru pedofilie. El este vizat într-o anchetă pentru "trafic de persoane" și "viol asupra unui minor", transmite Le Point.

Șase suspecți au fost puși sub acuzare în urma unei anchete preliminare deschise la jumătatea lunii martie, informează RTL. Acestea sunt cercetate "în cadrul unei anchete judiciare deschise sâmbătă, [...] pentru trafic de ființe umane în ceea ce privește un minor și tentativă, viol asupra unui minor de peste 15 ani, recurgere la prostituția unui minor" și "agresiuni sexuale asupra unui minor sub 15 ani", au declarat pentru Agenția France-Presse surse judiciare și apropiate dosarului, confirmând o informație difuzată de RTL.

Milionarul în vârstă de 75 de ani este suspectat și de "asociere infracțională în vederea săvârșirii infracțiunii de răpire și sechestrare în bandă organizată și deținere de imagini pornografice cu minori", a precizat o sursă.

O tânără captivă timp de cinci ani

Potrivit unei surse apropiate de acest caz, o tânără de 22 de ani s-a prezentat în martie la poliția pariziană, explicând că timp de cinci ani a fost captivă a unui bărbat bogat care a violat-o. Ea a spus că a devenit "prea bătrână pentru el" și a fost schimbată cu o "înlocuitoare". O fată de 14 ani i-a luat apoi locul în apartamentul în care erau ținute sechestrate minorele.

Tânăra a reușit să îi filmeze împreună în pat, înainte de a preda filmarea anchetatorilor. Pedofilul milionar a încercat să confiște înregistrarea video împreună cu soția, doi angajați ai firmei sale, o tânără apropiată de denunțător și un fost jandarm membru al trupelor speciale.

Toți au fost puși sub acuzare și încarcerați sâmbătă. Cel puțin șapte tinere, minore sau tinere adulte, s-ar fi succedat în apartament, potrivit RTL. Ancheta a fost încredințată brigăzii de protecție a minorilor din cadrul PJ pariziene.

La rândul său, grupul, redenumit Vilavi în ianuarie, a declarat că este "la curent cu elementele retransmise de presă”. "Ele nu aduc atingere conducerii operaționale și comerciale a companiei, în jurul echipei în funcție", a declarat un purtător de cuvânt pentru Agenția France-Presse.

Active estimate la 160 de milioane de euro

Înființată în 1975 de Jacques Bouthier, pe atunci în vârstă de 28 de ani, care a condus-o de atunci, Assu 2000, devenită Vilavi, se prezintă ca fiind "primul broker de asigurări și de credite dedicat persoanelor fizice din Franța" și susține că are 1.800 de angajați, o cifră de afaceri de 163 de milioane de euro și aproape 550.000 de clienți asigurați. Primul punct de vânzare a fost un simplu bungalow din Rosny-sous-Bois (93), explică site-ul companiei. Compania a crescut în anii 1980 în regiunea Île-de-France și a depășit pragul de 100 de puncte în 1995.

Într-un interviu acordat revistei Entreprendre în 2019, Jacques Bouthier a explicat că "mediul său familial" nu l-a "împins în mod deosebit spre afaceri" și s-a definit în tinerețe ca fiind nerăbdător, ambițios și pretențios. În prezent, grupul său deține 11 mărci specializate în brokeraj de asigurări și credite și în gestionarea activelor, printre care Assu 2000, Euroassurance și Assuréo. S-a bazat foarte mult pe campaniile publicitare pentru a se dezvolta, inclusiv pe campania din 2018, care îl are ca protagonist pe prezentatorul TV Denis Brogniart. În 2020, revista Challenges l-a clasat pe Jacques Bouthier pe locul 487 în clasamentul principalelor averi din Franța, cu o avere estimată la 160 de milioane de euro, mai informează Le Point.