ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă ca vaccinul anti-COVID dezvoltat de Moderna să nu fie administrat femeilor însărcinate, cu excepția cazurilor în care există un risc ridicat de infectare cu noul coronavirus, potrivit site-ului nj.com.
 
Specialiștii OMS au anunțat că vaccinul anti-COVID Moderna nu trebuie administrat femeilor însărcinate, în condițiile în care sunt așteptate date cu privire la riscuri.
 
Serul nu ar trebui folosit în timpul sarcinii decât în situațiile în care beneficiile vaccinării unei femei gravide prevalează asupra riscurilor potențiale. Este vorba despre angajați din domeniul sanitar care se află în prima linie a luptei anti-COVID și despre gravide cu comorbidități ce prezintă un risc ridicat de a se infecta cu COVID-19.

De altfel, OMS mai precizează că persoanele cu un istoric de alergii severe la substanțele din compoziția vaccinului nu ar trebui să se vaccineze cu niciun fel de vaccin dezvoltat prin tehnologia ARN mesager.Chiar vaccinarea anti-COVID este recomandată persoanelor în vârstă din cauza riscului ridicat de a contracta noul coronavirus care le-ar putea fi fatal, experții OMS recomandă evaluarea atentă a stării de sănătate în cazul pacienților cu comorbidități.

De asemenea, vaccinul anti-COVID al Moderna nu ar trebui administrat persoanelor cu vârste sub 18 ani deoarece încă nu au fost publicate rezultate ale studiilor clinic pentru această grupă de vârstă.

La începutul lunii ianuarie, OMS a avertizat că vaccinul Pfizer/BioNTech nu trebuie administrat femeilor însărcinate, în lipsa de informații privind riscurile.
 
Companiile farmaceutice nu au inclus femei gravide în testele clinice pentru vaccinurile anti-COVID, însă astfel de studii urmează să fie realizate în lunile următoare.