ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din capitala Chinei,  Beijing, au declarat luni, în premieră, cod roșu de alertă din cauza poluării, cel mai ridicat nivel de alertă din cele patru existente, scrie agenția niponă Kyodo.

Municipalitatea din Beijing a avertizat că poluarea va atinge niveluri foarte ridicate în intervalul de timp de marți până joi.

China se luptă de mai multă vreme să reducă poluarea atmosferică din Beijing , însă rezultatele nu sunt mulțumitoare. În urmă cu o săptămână, nivelul din aer al particulelor PM2,5 (particule fine care plutesc în aer) a atins valoarea de 650 micrograme pe metru cub, în timp ce, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), nivelul maxim dincolo de care aceste particule ajung să pună în pericol sănătatea este de 25 micrograme pe metru cub de aer.

Pentru a trage un semnal de alarmă în acest sens, un artist chinez, a colectat, timp de 100 de zile, aer infestat din Beijing, cu ajutorul unui aspirator. La finalul proiectului, el a strâns suficient praf cât să poată fabrica o cărămidă.