ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Iran interzic jocul Pokemon Go din cauza unor "rațiuni legate de securitate".
 
Autoritatea națională din Iran, care gestionează accesul la internet, a interzis jocul Pokemon Go, motivând că există anumite ''îngrijorări legate de securitate".
 
Iranul devine astfel prima țară din lume care hotărăște să pună capăt isteriei create de Pokemon Go. 
 
Orice joc care ar urma să fie lansat la scară națională în Iran are nevoie de autorizație de la ministerul de profil, iar inițatorii aplicației Pokemon Go nu au făcut nici o solicitare în acest sens, susține Consiliul suprem al spațiului virtual, potrivit news-republic.com.
 
Un responsabil judiciar a declarat săptămâna trecută că utilizarea în acest joc a unei combinații de realitate fizică și spațiu virtual ridică grave probleme de securitate pentru Iran.
 
În pofida acestor temeri și restricții, tinerii iranieni au descărcat în număr mare jocul și purtau ample discuții despre el pe rețelele de socializare. 
 
Autoritățile au propus încă de acum o lună să interzică Pokemon Go, dar au așteptat să poarte discuții cu creatorii jocului, compania Niantic.