ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul german anti Islam, PEGIDA, și-a unit forțele cu mai multe formațiuni anti-imigrație din Europa pentru organizarea unor manifestații de amploare, luna viitoare. Și anunță proteste în 14 state europene, pentru a atrage atenția față de "islamizarea Europei".

Protestele împotriva islamizării Europei vor avea loc pe 6 februarie în 14 țări europene, inclusiv în Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Germania, Polonia, Slovacia și Suedia, informează RT.

Reprezentantul PEGIDA, Tatjana Festerling, a făcut anunțul în cadrul unei întâlniri cu grupări asemănătoare din Roztoky, lângă Praga.

"Lupta împotriva islamizării Europei este obiectivul nostru comun", a declarat Festerling. "Situația din Estonia nu este atât de critică precum în Germania, însă cooperăm cu prietenii noștri finlandezi, ne dăm seama că protecția Europei este o sarcină comună", a menționat la rândul său Maria Kaljuste, reprezentantă a Partidul Poporului Conservator din Estonia (EKRE), citată în același document.

Întâlnirea de la Roztoky a fost organizată de gruparea cehă "Blocul împotriva islamului". Grupul s-a înființat în octombrie 2014, pe Facebook, atrăgând inițial doar câteva sute de adepți. A continuat să se dezvolte, ajungând până la 25.000 de membri. remarcându-se prin campaniile de blocare a intrării musulmanilor în Cehia.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews