ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul mişcării palestiniene Hamas, Khaled Mesha, a avut, sâmbătă, o întâlnire cu adjunctul ministrului de Externe al Rusiei, în care cere Moscovei să îi ajute în lupta contra Israelului.

Mesha a solicitat că Rusia să intervină pentru a stopa „agresiunea” Israelului împotriva palestinienilor.  

Potrvit unei declaraţii postate pe site-ul Hamas, citat de aktual24.ro, Meshal i-a spus oficialului rus că „ocupaţia şi atrocităţile” comise de israelieni se afla la baza „exploziei” de furie a palestinienilor. El a cerut ca Rusia să facă uz de influenţa să globală, ca superputere mondială, şi să ceară Israelului să oprească agresiunea „împotriva oamenilor noştri şi a locurilor sfinte”.

Potrivit site-ului, adjunctul ministrului de Externe al Rusiei şi-a exprimat nemulţumirea pentru ce se întâmplă şi a promis că Moscova va face tot ce îi stă în putinţă.

Recent, au avut loc tensiuni între Tel Aviv şi Moscova, după ce avioane de luptă ruseşti au forţat aparate ale Israelului să părăsească nordul Siriei. Moscova i-a avertizat pe liderii de la Tel Aviv în legătură cu spaţiul aerian controlat de Rusia în zona graniţei dintre Siria şi Liban, după ce avioane ale celor două ţări au fost aproape de o confruntare.

Publicaţia Safir, care citează diplomaţi libanezi, a relatat că avertizarea Moscovei a fost emisă după ce radarele ruseşti au identificat, în urmă cu două săptămâni, aeronave israeliene apropiindu-se de spaţiul aerian din Siria, controlat de Rusia.

„Avioanele ruseşti au blocat imediat drumul aeronavelor israeliene, în timp ce zburau deasupra regiunii Akkar din nordul Libanului. Ruşii au transmis imediat o avertizare clară israelienilor, în care au spus că pătrunderea în spaţiul aerian sirian reprezintă un motiv pentru deschiderea focului”, au spus sursele citate.