Sfârșitul regimului dictatorial din Coreea de Nord ar putea veni prin intermediul lui Iisus Hristos, mai degrabă decât prin arme, arată ultimele informații scurse din țara lui Kim Jong-Un.

Astfel, un refugiat din Coreea de Nord a precizat că numărul creștinilor din această țară este din ce în ce mai mare, în ciuda persecuțiilor inumane la care regimul îi supune pe cei care își manifestă credința. Ca o consecință, tot mai puțini nord-coreeni refuză doctrina oficială comunistă care-l proclamă zeu pe Kim Jong Un, anunță The Telegraph.

„În trecut, oamenilor le era spus să venereze familia Kim ca și dumnezeul lor, dar mulți coreeni nu-l mai respectă pe Kim Jong-Un”, a spus refugiatul coreean.

„În unele locuri, aceasta a dus la apariția șamanilor, dar creștinismul crește și își întărește rădăcinile acolo”, a adăugat acesta. „Chiar dacă oamenii știu că riscă închisoarea - sau mai rău - tot aleg să practice creștinismul și asta semnifică tot mai multe fisuri în cadrul regimului și al sistemului”, a continuat refugiatul care a dorit să-și păstreze anonimatul.

În acest moment, în Coreea de Nord numărul creștinilor a crescut de cel puțin 5 ori, anunță și Breitbart, citând cifre ale Departamentului de Stat din SUA. Astfel, de la 37.000 de creștini practicanți în 2012, acum numărul acestora a ajuns la cel puțin 200.000, precizează sursa citată.

De asemenea, între 10-45 dintre persoanele încarcerate în lagărele coreene sunt creștini.

„Sunt estimați între 80.000 și 120.000 de deținuți politici, unii dintre ei fiind încarcerați din motive religioase și care sunt ținute în zone izolate, în lagăre ce oferă condiții oribile”, precizează raportul Departamentului de Stat citat de către Breitbart.

De asemenea, uneori sunt încarcerate și rudele creștinilor, indiferent dacă acestea sunt sau nu practicanți ai acestei credințe, arată documentul.

Nord-coreenii care practică orice formă a religiei riscă închisoarea, tortura și chiar execuția, preciza Raportul pentru Libertatea Religioasă din 2016.

„Guvernul continuă să se comporte dur cu cei implicați în orice fel de practici religioase, fiind executați, torturați, bătuți și arestați”, precizează raportul.

Într-un raport din 2014 al Comisiei de Anchetă a Națiunilor Unite asupra Drepturilor Omului din Coreea de Nord se arăta că regimul comunist consideră creștinismul o amenințare la adresa sa.

„Creștinismul pune în discuție cultul oficial al personalității și pune la dispoziție o platformă pentru organizare și interacțiune social-politică în afara organismelor guvernamentale”, notează autorii raportului.

Chiar dacă Constituția Coreii de Nord afirmă dreptul la liberă practică a religiei, regimul comunist nu permite libertatea de conștiință și libertatea religioasă a cetățenilor săi.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews