ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un student creștin care a fost dat afară dintr-o universitate după ce a postat pe Facebook învățături din Biblie despre căsătorie și etică sexuală a pierdut apelul la Înalta Curte.

Felix Ngole studiază masterul în asistență socială la universitatea din Sheffield. În 2015, el a făcut niște observații, utilizând contul personal Facebook, despre povestea lui Kim Davis, care a fost recent și în România, care a fost întemnițată după refuzul de a înregistra căsătorii între persoane de același sex. Felix și-a exprimat convingerile creștine cu privire la această chestiune spunând „Căsătoria între persoanele de același sex este un păcat, indiferent dacă ne place sau nu. Cuvintele lui Dumnezeu și sentimentele omului nu vor schimba cuvintele Lui".

Două luni mai târziu, Felix a primit un e-mail de la un oficial al universității, care îl informa despre comentariile lui de pe Facebook, care erau investigate. Ulterior, a fost interogat și apoi a fost eliminat din școală de un juriu condus de profesorul Marsh, un militant pentru drepturile LGBT.

Felix, susținut de Centrul juridic creștin, a încercat să conteste decizia universității printr-o reexaminare judiciară la Înalta Curte. Judecătorii au decis însă că universitatea a acționat în mod legal în îndepărtarea lui Felix de la cursul său.

Universitatea afirmă că nu era vorba despre afirmațiile lui Felix, ci publicarea acestor opinii publice. care „ar fi cauzat prejudicii anumitor persoane".

Andrea Williams, directorul executiv al Centrului juridic creștin care îl susține pe Felix, a comentat:
„Instanța a decis că, deși Felix are dreptul să-și păstreze părerile biblice despre etica sexuală, el nu are dreptul să le exprime. 

Dar libertatea de a crede fără libertatea de exprimare nu este deloc liberă.

„Universitatea, investigând mesajele personale de pe Facebook ale lui Felix și condamnându-l, se comportă ca și cum ar fi polițiști. Această hotărâre va avea efect asupra studenților creștini care vor înțelege acum că posturile lor personale de social media pot fi investigate pentru corectitudine politică".

„Sunt foarte dezamăgit de această hotărâre care susține decizia universității de a mă împiedica din cariera mea aleasă din cauza opiniilor mele biblice despre etica sexuală. Intenționez să contest această decizie, care intenționează în mod clar să mă limiteze să nu îmi exprim credința creștină în public", a spus Felix.
 
Studentul acuză universitatea de standarde duble, prezentând cazul unui profesor musulman care a fost lăsat să facă apologia sclaviei sexuale și poligamiei. Acesta a prezentat dovezi conform cărora, în decembrie 2015, universitatea a permis unui profesor musulman, Fadel Soliman, să vorbească în fața studenților, promovându-și canalul YouTube, în care, susține el, se făcea apologia, din punct de vedere islamic, a violenței în familie, sclaviei sexuale și poligamiei.