ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dezvăluirile Panama Papers despre companiile offshore au zguduit întreaga lume.

Se pare însă că cei trei terabiți de documente publicate au fost sustrași din serverele firmei de către o fostă angajată, și nu de hackerii internaționali, așa cum a susținut inițial Mossack Fonseca.

Fosta angajată a fost implicată într-o relație intimă cu unul dintre partenerii firmei de avocatură Mossack Fonseca, care nu s-a terminat cordial, scrie Caribbean News Now, potrivit News.ro. Aceasta avea acces la toate datele din serverele firmei de avocatură și s-a decis să se răzbune pentru despărțire prin publicarea listei de clienți.

Anterior, Ramon Fonseca Mora- coacționarul firmei de avocatură panameze Mossack Fonseca - a precizat că hackerii trebuie învinuiți pentru scurgerea de informații.

Impactul investigației nu poate fi subestimat și ar putea avea consecințe considerabile asupra executivului panamez, potrivit ziare.com.