ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Printre cei 14.000 de clienți ai firmei de avocatură Mossack Fonseca se numără și nume sonore din politică, fotbal și chiar cinematografie. Spre exemplu, celebrul regizor Pedro Almodovar și fotbalistul Leo Messi au fost prinși în scandalul privind dosarele Panama.

Messi a ajuns pe această listă din cauza firmei offshore pe care a înființat-o alături de tatăl său și prin care au trecut circa patru milioane de euro „bani de imagine”, pe care fotbalistul îi încasează anual. În prezent, Leo Messi așteaptă decizia în acest dosar de la o judecătorie din Barcelona, potrivit digi24.ro.

Și regizorul Pedro Almodovar apare pe lista celor care au deținut companii offshore, cu o firmă din Panama care a funcționat în perioara 1991-1994. Cineastul a amenințat deja toată presa spaniolă că îi va da în judecată dacă publică informații false legate de acea companie.

Producătorul de film Augustin Almodovar a declarat luni că își asumă responsabilitatea pentru ''toate problemele legate de administrarea'' companiei ''El Deseo'' și pentru crearea în 1991 a unei societăți în care el și regizorul Pedro Almodovar, fratele său mai mare, apar ca împuterniciți și care a fost menționată în așa-numitele ''Panama Papers'', dezvăluirile publicate duminică privind conturi deținute în paradisuri fiscale de politicieni și diverse alte personalități din întreaga lume, relatează EFE, citată de Agerpres.

''Regret profund daunele suferite de imaginea publică a fratelui meu, provocate numai și numai de lipsa mea de experiență în primii ani ai societății noastre de familie'', a susținut el într-un comunicat de presă, precizând că ''sarcinile și obligațiile au fost împărțite foarte clar'' încă din primul moment în casa de producție cinematografică înființată împreună cu Pedro Almodovar, în 1985.