ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți denunțători din interiorul FBI au declarat că probatoriul în cazul Hunter Biden a fost sabotat în perioada electorală a anului 2020 pentru a compromite investigația.

Potrivit senatorului Republican de Iowa, Chuck Grassley, agenții care îl anchetau pe fiul candidatului Democrat la președinție „au deschis o evaluare folosită de o echipă de agenți de la sediul central al FBI pentru a discredita în mod fals informațiile legate de Hunter Biden ca fiind dezinformări, ceea ce a dus la încetarea activității de investigație”.

Grassley, citat de Washington Examiner, a precizat că biroul său senatorial a primit „un număr important de informări aflate sub protecție de la denunțători foarte credibili”.

Senatorul a adăugat că „informații compromițătoare verificate și verificabile despre Hunter Biden au fost în mod fals calificate ca dezinformări”.

Potrivit Washington Examiner, agentul pentru supervizarea informațiilor din FBI, Brian Auten, a deschis în 2020 o evaluare care a fost utilizată ulterior de Biroul de Investigații pentru a compromite ancheta.

Agentul special adjunct Timothy Thibault a pus capăt anchetei împotriva lui Hunter Biden în luna octombrie 1990, cu o lună înaintea alegerilor în care tatăl lui Hunter îl înfrunta pe Donald Trump.

Unul dintre denunțătorii citați spune că Thibault a „dispus închiderea” unei „căi de denunțare suplimentare împotriva lui Hunter Biden” deși „toate rapoartele erau fie verificate, fie verificabile prin mandate de percheziție penale”.

Senatorul Grassley spune că Thibault a „ordonat închiderea afacerii fără a furniza un motiv plauzibil, așa cum este necesar”.

Oficialii FBI „au încercat ulterior să marcheze afacerea în mod impropriu în sistemele FBI, pentru ca ea să nu mai poată fi deschisă pe viitor”.

Denunțătorii susțin că investigatorii de la sediul central al FBI „comunicau cu agenții FBI responsabili de informațiile despre Hunter Biden vizate de evaluarea dlui Auten”, iar concluziile dacă afirmațiile respective erau cu adevărat dezinformări au fost plasate „într-un sub-fișier cu acces restrâns”, în septembrie 2020.

Grassley susține că dezvăluirile „par să indice existența unei stratageme printre anumiți responsabili FBI pentru a submina informațiile compromițătoare despre Hunter Biden, sugerând în mod fals că e vorba de dezinfomări”.

De asemenea, Hunter Biden avea numeroși agenți FBI printre contactele sale de pe iCloud. Dacă aceștia îl serveau corespunzător, aveau parte de promovări.

Grassley a rezumat aceste informații într-o scrisoare pe care a adresat-o luni procurorului general al SUA, Merrick Garland, și directorului FBI, Christopher Wray.

Washington Examiner amintește că agentul FBI Brian Auten este o figură cunoscută: el a fost implicat în ancheta Trump-Rusia, interogându-l pe Igor Dancenko, principala sursă de informații a lui Christopher Steele.

Presupusa relație a lui Trump cu Rusia s-a dovedit în cele din urmă o colosală făcătură, finanțată de Hillary Clinton, menită inițial să compromită alegerea lui Trump și apoi să submineze întregul mandat al lui Trump la Casa Albă.

FBI a avut un rol esențial și în crearea farsei RussiaGate.

Scandalul laptopului lui Hunter Biden a fost boicotat de toată presa mainstream americană și occidentală, cu excepția New York Post, care a dezvăluit afacerea.

Afacerea a fost boicotată inclusiv de marile platforme sociale, Twitter și Facebook, care au blocat conturile ziarului new-yorkez, într-o încercare disperată de a opri răspândirea informațiilor.

Joe Biden și liderii Democrați au catalogat totul ca fiind o dezinformare a Rusiei, operă a regimului Putin, care ar fi dorit să îl ajute pe Donald Trump să rămână la Casa Albă.

Între timp, s-a dovedit că laptopul lui Hunter Biden conține informații mult mai explozive decât s-a crezut inițial. Iar cel care avea relații compromițătoare cu Rusia, Ucraina sau China era Joe Biden. Relații mijlocite de fiul său, Hunter, de fratele său, Jim, sau de oameni de afaceri de casă.