ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a celebrat miercuri dimineață o slujbă în memoria preotului francez Jacques Hamel - ucis de jihadiști în luna iulie - repetând că a ucide în numele lui Dumnezeu este „satanic", potrivit EFE și AFP.

„Ce bine ar fi dacă toate confesiunile religioase ar spune: a ucide în numele lui Dumnezeu este satanic", a afirmat Sfântul Părinte, în prezența a aproximativ 80 de pelerini din dioceza Rouen (nordul Franței).

În capela reședinței Santa Marta, unde papa celebrează mesa în fiecare zi la ora 07:00, se afla cu acest prilej o fotografie a părintelui Jacques Hamel (85 ani), care a fost asasinat la 26 iulie de doi jihadiști în vârstă de 19 ani.

„Astăzi, în Biserică, sunt mai mulți martiri creștini decât în primele secole", a spus papa. Sunt „creștini care suferă astăzi, încarcerați, torturați, uciși pentru că nu îl reneagă pe Iisus Hristos". „Această cruzime care cere apostazia este — să o spunem pe șleau — satanică", a subliniat Suveranul Pontif.

Preotul francez era „un om bun, blând". „În momentul greu pe care-l trăia (...) nu și-a pierdut luciditatea de a acuza și de a spune clar numele asasinului său. A spus clar: Pleacă, Satană!".

Jacques Hamel a fost ucis în timp ce oficia o slujbă la Saint-Etienne-du-Rouvray, în apropiere de Rouen. Atacul, produs după 12 zile de la atentatul de la Nisa, soldat cu 86 morți, a produs o emoție foarte puternică în Franța, dar și la Vatican.

În urma acestor atentate, Suveranul Pontif l-a primit pe președintele francez François Hollande, în audiență privată, la 17 august și urmează să primească, la 24 septembrie, zeci de persoane care au fost afectate de atentatul de la Nisa.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Papa Francisc a căzut în timpul Liturghiei ținute în Polonia