ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a adus luni în Ecuador un omagiu familiei în fața a 800.000 credincioși la prima mesă în aer liber din cadrul turneului său de opt zile în America Latină.
 
De asemenea Suveranul Pontif a făcut apel să se pună capăt diferențelor sociale, după o întâlnire privată cu președintele Rafael Correa, informează AFP, conform Agerpres.

Familia este cel mai apropiat spital, este prima școală a copiilor, a spus Papa Francisc pe care credincioșii au venit să-l asculte în parcul Los Samanes din Guayaquil, din sud-vestul țării.

Organizatorii sperau să sosească la această mesă un milion și jumătate de ecuadorieni, peruani și columbieni, dar temperatura de 32 de grade Celsius și umiditatea pronunțată i-au împiedicat pe mulți să vină.

Papa Francisc a mai subliniat că "familia este 'marea bogație socială' pe care alte instituții nu o pot înlocui și care trebuie să fie ajutată și sprijinită".

De altfel, criza familiei va fi una dintre temele discutate în octombrie, la Vatican, cu ocazia Sinodului Episcopilor, care va aborda tema schimbărilor din societate, cum ar fi familiile monoparentale, mariajele homosexuale și divorțul.

Papa va organiza marți a doua mesă în aer liber din Ecuador, la Quito Bicentenario Park, la care urmează să participe și președintele Rafael Correa, informează AFP.

Suveranul Pontif se află în turneu în Ecuador, Bolivia și Paraguay în perioada 5-13 iulie.