Un tribunal format din 71 de rabini contestă decizia Papei Francisc, din luna iunie, de a recunoaște statul Palestina. ”Instanța” rabinilor îi lasă Suveranului Pontif răgaz până la data de 20 de septembrie, pentru a-și cere scuze.

Papa Francisc și-a pus în cap comunitatea evreiască, în frunte cu rabinii, scrie ziarul italian Il Giornale. Motivul: decizia Vaticanului de a recunoaște statul Palestina. 
 
”Un tribunal ebraic compus din 71 de rabini, care se autodefinesc 'înțelepți' i-au scris o scrisoare Papei Francisc, cerându-i să prezinte scuze pentru că a recunoscut statul Palestina”, relatează ziarul panarab ”Quds al Arabi”, preluat de cotidianul italian. Cei 71 de rabini îi acordă timp pentru asta până la 20 septembrie, după care îl amenință că îl va acționa în justiție, în contumacie.

Sfântul Scaun a anunţat la jumătatea lunii iunie că a finalizat un tratat în care este recunoscută oficial existenţa statului Palestina.
 
Documentul, semnat de Comisia bilaterală a Vaticanului, „vizează aspecte esenţiale ale activităţilor Bisericii Catolice în Palestina” şi a fost întocmit cu trei zile înainte de întâlnirea oficială dintre Papa Francisc şi liderul Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas.

Cum era de aşteptat, această recunoaştere a statului Palestina a înfuriat Israelul. Autorităţile de la Ierusalim s-au declarat dezamăgite de decizia Vaticanului şi au avertizat că acest lucru nu va ajuta la readucerea palestinienilor la masa negocierilor de pace.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews