Papa Francisc a vorbit, miercuri, despre importanța educației în familie și i-a sfătuit pe părinți să se implice plenar în acest proces și să nu se bazeze exclusiv pe "experții" în domeniu, transmite EFE, citată de Agerpres. 
 
"Multe lucruri s-ar schimba în bine dacă educația în familie ar redobândi un loc primordial. Este timpul ca tații și mamele să se întoarcă din exilul lor și să se implice plenar în educația copiilor lor", a susținut el, în cursul tradiționalei audiențe de miercuri din Piața Sfântul Petru de la Vatican, la care au luat parte peste 70.000 de credincioși, relatează ABC.

Remarcând cât este de greu ca părinții să-și educe copiii atunci când îi văd doar seara, când se întorc obosiți acasă, mai ales în cazul în care părinții sunt despărțiți, suveranul pontif a subliniat că "rolul părinților este de neînlocuit".

Totodată, el a deplâns faptul că "intelectuali de toate felurile au redus la tăcere părinții, în mii de modalități, pentru a apăra tinerele generații de daunele — adevărate sau presupuse — ale educației în familie".

"Alianța educativă este în criză în zilele noastre", a apreciat suveranul pontif, dând ca exemplu "tensiunile și neîncrederea dintre părinți și profesori". Au apărut așa-numiți experți, care le știu pe toate, iar părinții sunt obligați "doar să asculte, să învețe și să se conformeze", așa încât, în final, "ajung să nu-și mai corecteze niciodată copiii", a fost de părere papa.

Amintind o întâmplare din copilăria sa, a povestit cum, într-o zi, mama lui a fost chemată la școală din cauză că el se purtase necorespunzător cu o profesoară și apoi, revenind acasă, l-a certat. "Dacă se întâmpla așa ceva acum, părinții o vor certa pe profesoară", a comentat Papa Francisc.

În scurtul său discurs, el s-a adresat și părinților despărțiți, pe care i-a îndemnat "să nu-și transforme copiii în ostatici", pentru că, de multe ori, "cei mici duc povara separării" din cauza certurilor dintre cei care le-au dat viață.