ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a vizitat astăzi micul oraș toscan Prato, considerat capitala italiană a industriei textile și unde lucrează mii de imigranți chinezi. Suveranul Pontif a lansat un apel la un loc de muncă "demn", criticând virulent "cancerul corupției" și "exploatarea", relatează AFP, citat de Agerpres.

"Sacralitatea ființei umane cere pentru fiecare respect, o primire și o muncă demnă", a spus Papa în piața Duomo de Prato.

Suveranul Pontif a omagiat memoria celor cinci bărbați și femei de naționalitate chineză, care au murit în urmă cu doi ani în zona industrială Prato, fiind salutat cu un ropot de aplauze de cei prezenți în piață.

"Dormeau și munceau în acest hangar industrial: ei amenajaseră un mic dormitor despărțit de un perete de gips și amenajaseră paturi suprapuse pentru a profita de structura înaltă", și-a amintit Papa, care a denunțat "tragedia exploatării și condițiile de viață inumane", "cancerul corupției" și "exploatarea", explicând că aceasta nu era o muncă demnă.

În decembrie 2013, șapte muncitori chinezi au murit în incendiul declanșat într-un atelier clandestin care fusese transformat parțial în dormitor și care a suscitat o amplă emoție în Italia.