ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a cerut ca tema rugăciunii pentru luna martie să fie creștinii persecutați pentru religia lor și a făcut apel la o rugăciune globală pentru ca acești credincioși „să primească sprijinul tuturor bisericilor și ajutor material", relatează joi EFE.

 Papa Francisc a făcut acest apel în videoclipul care face parte din inițiativa impulsionată chiar de Suveranul Pontif anul trecut. În fiecare lună el lansează un videoclip ce conține tema de rugăciune pentru ceea ce el consideră principalele provocări ale omenirii.

Luna aceasta, papa abordează tema prigonirii din motive de credință a acestor oameni „obligați să-și abandoneze casele, lăcașurile de cult, pământurile și pe cei dragi". „Sunt prigoniți și executați pentru că sunt creștini (...) Vă pun o întrebare, câți dintre voi se roagă pentru creștinii care sunt persecutați?", a spus papa.

„Hai să vă rugați alături de mine pentru ca acești oameni să aibă sprijinul bisericilor și comunităților prin intermediul acestor rugăciuni și ajutor material", a explicat papa Francisc.

Suveranul Pontif a lansat acest mesaj în spaniolă, iar cuvintele sale au fost însoțite de imaginile a trei persoane care arată spectatorilor că este vorba de creștini, un protestant, un ortodox și un catolic.

În videoclip apar de asemenea imagini de școli religioase, biserici și persoane care mențin un moment de reculegere și de rugăciune.