ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc i-a comutat pedeapsa cu închisoarea preotului spaniol condamnat pentru că a dat presei documente confidențiale de la Vatican. Suveranul Pontif a ordonat eliberarea din închisoare a preotului.

Pontiful a precizat într-un comunicat că a luat această măsură pentru că preotul Angel Lucio Vallejo Balda, de 55 de ani, și-a ispășit deja mai mult de jumătate din sentință.

El va fi concediat de la Vatican și va fi plasat sub jurisdicția diocezei sale, Astorga, din Spania. Vaticanul a precizat că preotul va fi eliberat condiționat, dar nu a dat alte detalii.

Actul de clemență al Papei, în perioada Crăciunului, amintește de cel al predecesorului său, Benedict, care l-a grațiat în decembrie 2012 pe fostul său majordom, Paolo Gabriele. Și Gabriele fusese condamnat pentru că furnizat presei documente confidențiale ale Suveranului Pontif.

Angel Lucio Vallejo Balda a fost condamnat la 18 luni de închisoare, în iulie, la finalul unui proces cunoscut ca „Vatileaks II”. Documentele demostrau cazurile de corupție și relațiile homosexuale din interiorul Bisericii Catolice.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews