ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc i-a comutat pedeapsa cu închisoarea preotului spaniol condamnat pentru că a dat presei documente confidențiale de la Vatican. Suveranul Pontif a ordonat eliberarea din închisoare a preotului.

Pontiful a precizat într-un comunicat că a luat această măsură pentru că preotul Angel Lucio Vallejo Balda, de 55 de ani, și-a ispășit deja mai mult de jumătate din sentință.

El va fi concediat de la Vatican și va fi plasat sub jurisdicția diocezei sale, Astorga, din Spania. Vaticanul a precizat că preotul va fi eliberat condiționat, dar nu a dat alte detalii.

Actul de clemență al Papei, în perioada Crăciunului, amintește de cel al predecesorului său, Benedict, care l-a grațiat în decembrie 2012 pe fostul său majordom, Paolo Gabriele. Și Gabriele fusese condamnat pentru că furnizat presei documente confidențiale ale Suveranului Pontif.

Angel Lucio Vallejo Balda a fost condamnat la 18 luni de închisoare, în iulie, la finalul unui proces cunoscut ca „Vatileaks II”. Documentele demostrau cazurile de corupție și relațiile homosexuale din interiorul Bisericii Catolice.