ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de catolici conservatori  a semnat o scrisoare deschisă prin care solicită înlocuirea Papei Francisc, acuzându-l pe acesta de delictul canonic al ereziei, potrivit DPA preluată de Agerpres.

Vestea vine în contextul în care, pe 30 aprilie, a fost inițiată o petiție pentru înlăturarea Suveranului Pontif din fruntea Bisericii Catolice.

Zeci de teologi și membri ai clerului catolic - însă niciun cardinal - au semnat o scrisoare deschisă de 20 de pagini, datată 30 aprilie, în care solicită înlocuirea papei Francisc de la Vatican. O petiție privind schimbarea papei a fost postată pe site-ul Change.org și a fost semnată, până sâmbătă, de aproape 3.400 de persoane.
 
Principalele obiective ale scrisorii sunt „în primul rând de a-l acuza pe papa Francisc de delictul canonic al ereziei și, în al doilea rând, se le solicite episcopilor să ia măsurile necesare pentru a îndrepta grava situație a unui papă eretic".

„Cuvintele și faptele papei Francisc conduc la respingerea comprehensivă a învățăturilor catolice cu privire la căsătorie și la activitatea sexuală, cu privire la legea morală, la har și iertarea păcatelor", conform scrisorii.

De la alegerea sa în 2013, papa a provocat nemulțumirea catolicilor prin stilul său neortodox, încălcarea protocolului și deschiderea pastorală arătată către homosexuali, persoane divorțate, atei și alte categorii excluse de tradițiile catolice.

În scrisoarea deschisă, scrie sursa citată, papa mai este acuzat că îi protejează pe homosexuali și pe prădătorii sexuali din cadrul clerului și este denunțată deschiderea suveranului pontif către China comunistă, protestanți, musulmani și apropierea sa de Emma Bonino, un politician italian care susține avortul și eutanasia.