ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Papa Francisc a lansat miercuri o campanie concepută de Caritas, organizația de caritate a Bisericii Catolice, destinată apropierii migranților și refugiaților de comunitățile locale care i-au primit în rândurile lor, informează AFP, conform Agerpres.


„Cu brațele deschise (...) trebuie să îi primim exact așa, cu brațele larg deschise", a declarat Papa Francisc, el însuși descendentul unei familii de italieni care au emigrat în Argentina, salutându-i pe reprezentanții organizației Caritas și pe miile de credincioși reuniți în piața Sfântul Petru cu ocazia unei audiențe generale.

Această campanie de acțiune și sensibilizare, cu o durată de doi ani, are ca scop provocarea unei schimbări a mentalității față de migranți și refugiați.

„Vă facem o simplă sugestie: intrați în contact un migrant real. Priviți-l în ochi, ascultați motivele din cauza cărora el a plecat din casa lui", a declarat cardinalul filipinez Luis Antonio Tagle, președintele Caritas Internațional, citat într-un comunicat.


Organizația Caritas intenționează să își mobilizeze cele 165 de filiale pe care le are deschise pe plan mondial pentru a favoriza această apropiere între oameni. "Rolul nostru este de a vorbi acelora cărora le este frică" de migrații, a explicat Oliviero Forti, directorul Caritas Italia.

Aproximativ 244 de milioane de persoane au migrat în 2015 pe plan mondial, din care 34 de milioane sunt africani, reprezentând 13,9% din totalul acestor populații, au precizat reprezentanții organizației Caritas.

Fostul strateg șef al Casei Albe, Steve Bannon, afirma recent că Biserica Catolică sprijină imigrația ilegală 'nelimitată' în Statele Unite pentru că are nevoie de acest colectiv pentru a-și umple locașurile de cult. „Au nevoie de imigranți ilegali pentru a umple bisericile. Este evident. Au un interes economic în imigrația ilegală nelimitată', a spus Bannon, într-un interviu pentru programul '60 minutes' care se va difuza duminică și din care CBS a publicat joi seară câteva fragmente.