ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc s-a pronunțat în favoarea introducerii „iubirii" în limbajul cooperării internaționale, afirmând că „mila" rimează numai cu ajutor de urgență, relatează AFP.

„Ar fi exagerat să introducem în limbajul cooperării internaționale categoria iubirii, care se conjugă cu recunoștința, egalitatea de tratament, solidaritatea, cultura donației, fraternitatea și compasiunea?", a întrebat Suveranul Pontif audiența formată din diplomați internaționali la Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) cu prilejul Zilei mondiale a alimentației.

„Capacitatea de a iubi este calea principală care garantează nu numai securitatea alimentară, ci și securitatea umană în aspectul său global", a pledat el.

Papa a apreciat că nu ne putem „limita la a ne fi milă, pentru că mila se limitează la ajutoare de urgență, în timp ce iubirea inspiră justiție".

„Să iubești înseamnă să contribui ca fiecare țară să-și crească producția și să ajungă să-și satisfacă singură propriile nevoi alimentare. Să iubești se traduce în a te gândi la noi modele de dezvoltare și de consum, adoptând politici care nu agravează situația popoarelor mai puțin avansate sau dependența lor externă", a specificat papa Francisc.

„Să dăm atenție strigătului multora dintre frații noștri marginalizați și excluși. 'Mi-e foame, sunt străin, sunt gol, bolnav, izolat într-o tabără de refugiați'", a adăugat suveranul pontif pe un ton grav.

Papa a dezvelit luni o sculptură la sediul FAO din Roma care îl reprezintă pe micul băiat sirian Alan Kurdi, găsit mort pe o plajă în 2015 și devenit de atunci simbolul dramei refugiaților în Mediterana. Opera artistului italian Luigi Prevedel reprezintă o donație a papei Francisc.