ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suveranul Pontif a dorit să menajeze sentimentele imigranților ilegali musulmani din Malta, astfel că a îndepărtat Crucea de la locul evenimentului la care a participat pe insula mediteraneană.

În schimb, Papa a avut ca fundal un „aranjament” din mii de sticle goale de plastic, pentru a atinge dintr-un foc două aspecte care îl frământă: imigrația și ecologia.

Free Republic a relatat:

Organizatorii au renunțat la Crucifixul de pe podiumul papal, deoarece Papa Francisc nu a dorit să îi ofenseze pe imigranții musulmani ilegali, cu ocazia evenimentului care a constituit apogeul vizitei sale în Malta.

În schimb, la construirea fundalului pentru discursul de sâmbătă al Papei susținut la „Laboratorul Păcii” Ioan Paul XXIII, de la Hal-Far,  au fost utilizate sticle de plastic reciclate și bule roșii. Laboratorul Păcii este o organizație de voluntariat condusă de părintele stângist Dionysius Mintoff.

„Când privești mai atent, vei vedea că marea este alcătuită din sticle de plastic reciclate, deoarece în marea noastră este mai mult plastic decât pește. Iar bulele roșii sunt veste de salvare – viețile oamenilor pieriți pe mare”, a explicat directorul artistic Carlo Schembri.

Schembri, căruia i s-a încredințat creația decorurilor pentru vizita papală în Malta, a insistat că (în creația sa) a rămas fidel motivului principal al lui Francisc de a vizita insula – apărarea imigranților și a ecologiei.

„Podiumul nu va fi decorat cu un crucifix, dat fiind că majoritatea migranților sunt musulmani”, a explicat arhidieceza din Malta într-un articol publicat pe site-ul său, adăugând că „se dorește ca vizita pontifului să atragă atenția asupra situației dure a comunității de migranți din Malta”.