ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc s-a declarat întristat de faptul că multe persoane vin la slujbele religioase ca la spectacole și folosesc telefoanele mobile, inclusiv preoți și episcopi, recomandându-le credincioșilor să se roage și aibă asupra lor Biblii, potrivit Mediafax.

„Slujbele religioase nu sunt spectacole. Mă întristează mult când oficiez slujbe în Basilica (Sfântul Petru -n.red.) sau în Piața (Sfântul Petru -n.red.) și văd atât de multe telefoane ridicate. Nu sunt doar credincioși de rând, ci și preoți și episcopi. În Sfânta Liturghie se spune: «Sus să avem inimile», nu «sus să avem telefoanele»", a declarat Papa Francisc, potrivit site-ului publicației In Terris.

„Sfânta Liturghie este o mare taină în care strălucește dragostea lui Dumnezeu. Mulți îmi spun: «Părinte, Slujba este plictisitoare». Eu le răspund: «Este Dumnezeu plictisitor?». Îmi dau replica: «Nu, preoții». Dacă aici, în această Piață, ar veni cineva important, toată lumea ar merge acolo. De ce nu îi acordăm aceeași importanță lui Dumnezeu?!"

„Sfânta Liturghie este sufletul Bisericii. Înțelegerea acestui lucru este fundamentală pentru a trăi din ce în ce mai intens relațiile noastre cu Dumnezeu”, a subliniat Papa Francisc.