ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc crede că Donald Trump "nu este creștin" doar pentru că politicianul conservator a pledat pentru deportarea imigranților clandestini și a promis că, dacă va deveni președinte al Statelor Unite, va construi un gard la frontiera cu Mexicul.

 "O persoană care se gândește doar să construiască ziduri, nu punți, oricine ar fi, nu este creștin. Evanghelia nu spune așa ceva", crede Papa Francisc, care tocmai a finalizat o vizită în Mexic.

Suveranul pontif a evitat totuși să le facă recomandări alegătorilor americani dacă să voteze sau nu cu Trump.

Donald Trump, care este presbiterian și este considerat favorit să reprezinte Partidul Republican în scrutinul prezidențial din SUA, a pledat pentru expulzarea musulmanilor și a altor imigranți aflați în ilegalitate, promițând că va construi un zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

 Donald Trump, favorit pentru a reprezenta Partidul Republican în cursa prezidențială din SUA, a criticat dur afirmațiile Papei Francisc despre el, catalogându-le "rușinoase" și subliniind că el este un apărător al valorilor creștine, în timp ce șeful Bisericii catolice ar fi un "pion".

"Este rușinos ca un lider religios să pună sub semnul întrebării credința cuiva. Sunt mândru să fiu creștin și, în calitatea de președinte al SUA, nu voi permite atacarea și slăbirea creștinismului", a reacționat Donald Trump, conform ABC News.

 "Niciun lider, cu atât mai puțin unul religios, nu ar trebui să aibă dreptul de a pune sub semnul întrebării religia sau credința cuiva. Acest Papă este folosit ca pion și ar trebui să le fie rușine că fac așa ceva, mai ales când sunt implicate atât de multe vieți omenești și când imigrația ilegală a luat o asemenea amploare", a subliniat politicianul american.

Donald Trump a subliniat că Papa Francisc este folosit ca "pion" de Guvernul Mexicului, explicând că liderul Bisericii Catolice, care a pledat pentru cauza imigranților, a auzit "doar o parte a poveștii".