ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a ordonat găzduirea temporară a unei românce fără adăpost care a născut în cursul nopții de marți spre miercuri în Piața Sfântul Petru de la Vatican, informează site-ul cotidianului La Repubblica, citat de Mediafax.

O româncă în vârstă de 37 de ani, fără adăpost, a născut o fetiță în Piața Pius al XII-lea, la intrarea în Piața Sfântul Petru.

Femeia a fost ajutată să nască de agenții de poliție, până la venirea unei ambulanțe care a transportat-o la spital. Românca a dat naștere unei fetițe sănătoase, cu greutatea de 2,9 kilograme.

Auzind de acest caz, Papa Francisc l-a trimis pe principalul său asistent, părintele Konrad Krajewski, pentru a oferi găzduire temporară româncei și familiei acesteia la un adăpost monahal situat în Primavalle, la periferia Romei.