ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Vatican a început astăzi un important sinod dedicat rolului familiei în lumea modernă. În prima sa luare de cuvânt, Papa Francisc a ţinut astăzi să reafirme opoziţia bisericii faţă de căsătoriile homosexuale.

Asta în contextul în care un preot polonez a fost concediat după ce şi-a afirmat public orientarea homosexuală. 

Peste 300 de episcopi catolici din toată lumea s-au reunit la Vatican unde, timp de trei săptămâni, vor participa la sinodul dedicat rolului familiei. Întâlnirea a fost inaugurată printr-o slujbă în Basilica Sfântul Petru.

Papa Francisc: "Acesta este visul lui Dumnezeu pentru iubita sa creaţie: să o vadă împlinită într-o uniune iubitoare între un bărbat şi o femeie".

O respingere evidentă a căsătoriilor homosexuale, chiar dacă Suveranul Pontif a ţinut să precizeze că biserica trebuie să arate dragoste şi înţelegere faţă de toţi oamenii. Sinodul este marcat de controverse, după ce ieri Vaticanul a concediat un preot polonez care şi-a afirmat public orientarea homosexuală, potrivit tvr.ro.

Mulţi comentatori sunt de părere că homosexualitatea va domina discuţiile din cadrul sinodului. De asemenea, liderii catolici vor mai aborda şi chestiunea cuplurilor necăsătorite sau divorţate în raport cu biserica.