ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc le-a dat dreptul preoților romano-catolici să ierte păcatul avortului. Suveranul Pontif extinde, astfel, o permisiune valabilă pe durata Anului Sfânt al Milostivirii, încheiat duminică.

Preoții catolici din întreaga lume au permisiunea din partea liderului Vaticanului, Papa Francisc, să ierte greul păcat al avortului. Înainte, acest drept îl aveau doar episcopii și duhovnicii cu rang special. Suveranul Pontif a amintit de avort, care este considerat de Biserică unul dintre cele mai grave păcate, în cadrul unui interviu acordat televiziunii TV 2000.

"M-am gândit la obișnuința de a renunța la copii încă înainte de a se naște, această crimă cumplită. Eu mă rog și asta mă ajută mult", a spus Suveranul Pontif.
Papa Francisc a făcut referire la păcatul avortului, după ce a povestit despre o vizită a sa la 15 femei, victime ale traficului de persoane și ale exploatării sexuale, și o altă vizită într-o maternitate, unde o femeie însărcinată cu tripleți l-a pierdut pe unul dintre ei la naștere.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews