ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc le-a transmis un mesaj țiganilor din lumea întreagă, dar mai ales celor care locuiesc în Italia. Suveranul Pontif le-a spus acestora să nu se mai bată şi să renunţe la "escrocherie" şi le-a recomandat să trimită copiii la şcoală.

În faţa a mii de oameni, prezenţi la o adunare la Roma, Papa Francisc i-a îndemnat pe rromii care călătoresc în Europa să respecte legea şi să nu se mai facă de ruşine, ocupându-se de infracţiuni minore.

„Nu dați mass-media și oamenilor motiv să gândească rău despre voi”, le-a spus Papa Francisc țiganilor adunați în Aula Paul al VI-lea, cu ocazia Pelerinajului mondial al țiganilor.

Suveranul Pontif le-a atras atenția țiganilor care se consideră creștini pentru ca aceștia să „evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta”. Acesta a continuat și le-a explicat că în timp ce statul trebuie să garanteze educație, este „de datoria adulților să se asigure că cei mici merg la școală”.

De asemenea, Papa Francisc a subliniat și faptul că țiganii au suferit prea mult timp din cauza xenofobiei și le-a transmis că este timpul să „întoarcă pagina”.

Rromii trăiesc în Italia de şapte secole, dar rezistenţa lor la integrare i-a expus discriminării, astfel că de-a lungul timpului, mai multe tabere de nomazi au fost atacate şi incendiate.