ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a sosit sâmbătă pe insula grecească Lesbos, pentru a le  transmite migranților un mesaj de solidaritate.

Suveranul Pontif a fost întâmpinat la aeroport de premierul elen, Alexis Tsipras, și de Partiarhul ortodox al Constatinopolului, Bartolomeu,  alături de care i-a vizitat pe refugiați. La întoarcerea la Roma, Papa a adus cu el 12 refugiați sirieni, care vor fi găzduiți de Comunitatea Sant Egidio, scrie presa italiană.

Cei doi au mers pentru câteva ore în tabăra de la Moria, unde 3.000 de oameni trăiesc în condiții precare.

„Am venit aici pentru a atrage atenția întregii lumi asupra acestei grave crize umanitare și pentru a cere fierbinte rezvolvarea ei. Ca oameni de credință, dorim să ne unim vocile și să vorbim deschis în numele vostru. Sperăm că lumea va deveni atentă față de aceste situații în care lipsurile sunt tragice, cu adevărat disperate, și că va răspunde într-un mod demn de umanitatea noastră comună. Acesta este mesajul pe care doresc să vi-l transmit astăzi: Nu vă pierdeți speranța!", a spus Suveranul Pontif  zecilor de refugiați aflați pe insula grecească.

La rândul său, Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului a afirmat: „Am călătorit până aici ca să vă spunem că ne pasă. Am călătorit până aici pentru că lumea nu v-a dat uitării. Împreună cu frații noștri, Papa Francisc și Arhiepiscopul Ieronim, suntem aici ca să ne exprimăm solidaritatea și sprijinul pentru poporul grec care v-a primit bine și a avut grijă de voi. Suntem aici ca să vă aducem aminte că Dumnezeu rămâne liman și putere”. 

Lesbos a fost anul trecut principala poartă de intrare în Europa pentru migranți, în special sirieni.

După intrarea în vigoare a unui acord între Uniunea Europeană și Turcia și închiderea așa numitei rute a Balcanilor, mii de oameni au rămas blocați pe această insulă. 

Vaticanul a insistat că vizita are un caracter pur umanitar și religios și nu trebuie văzută ca o critică la adresa deportărilor, scrie BBC.