ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul document al Papei Francis privind „schimbările climatice”, Laudate Deum, „afirmă în mod periculos transferarea autorității morale către globaliștii atei care nu-I slujesc lui Dumnezeu, ci Prințului acestei lumi”.

În noul său îndemn apostolic legat de „schimbările climatice”, Laudate Deum, Papa Francisc a lansat un apel șocant la înființarea unui guvern multinațional sau global care să fie independent de „condițiile politice în schimbare”.

Subliniind dorința înființării unui organism supranațional care să asigure implementarea măsurilor de combatere a „schimbărilor climatice”, Papa Francisc a scris:

Problema este că ele [organizații globale nespecificate] trebuie să fie înzestrate cu autoritate reală, în așa fel încât să „asigure” atingerea anumitor obiective esențiale. În acest fel, s-ar putea naște un multilateralism care să nu depindă de schimbarea condițiilor politice sau de interesele unui mic grup și să aibă o eficacitate stabilă.

Citând din textul său Fratelli Tutti din 2020, Francis a afirmat că „nu este de folos să confundăm multilateralismul cu o autoritate mondială concentrată într-o singură persoană sau într-o elită cu putere excesivă: Când vorbim despre posibilitatea unei forme de autoritate mondială reglementată de lege, nu trebuie neapărat să ne gândim la o autoritate personală.”

O astfel de „autoritate mondială” ar fi compusă din „organizații mondiale mai eficiente, înzestrate cu puterea de a asigura binele comun global, înlăturarea foametei și a sărăciei și apărarea drepturilor fundamentale ale omului”, a spus Papa, citând direct din Fratelli Tutti.

Papa a argumentat în favoarea implementării deciziilor de la viitoarea Conferință climatică COP28 într-un mod obligatoriu fără precedent. Pontiful a susținut că speranța pentru umanitate depinde de succesul COP28:

Dacă există interesul sincer de a face din COP28 un eveniment istoric care să ne onoreze și să ne înnobileze ca ființe umane, atunci nu putem decât să sperăm la forme obligatorii de tranziție energetică menite să îndeplinească trei condiții: să fie eficiente, obligatorii și ușor de monitorizat.

Aceasta, pentru a avea loc începutul unui nou proces marcat de trei cerințe: să fie drastic, intens și să se bazeze pe angajamentul tuturor. Nu asta s-a întâmplat până acum și doar un astfel de proces poate ajuta politica internațională să-și recapete credibilitatea, întrucât numai în acest mod concret va fi posibilă reducerea semnificativă a nivelului de dioxid de carbon și prevenirea unor rele și mai mari în timp.

Ca și în alte ocazii, Francisc și-a exprimat speranța pentru o reorganizare a sferei internaționale, susținând că este „un lucru regretabil că crizele globale sunt irosite, când ar putea fi ocazii de a aduce schimbările benefice”.

Francis a cerut anterior liderilor globali și organismelor internaționale, cum este ONU, să implementeze politicile climatice pe întreg globul, iar apelul din Laudate Deum pentru o guvernare globală repetă apelul său. „Lumea noastră a devenit atât de multipolară și, în același timp, atât de complexă încât este necesar un cadru diferit pentru o cooperare eficientă.”

„Este necesară stabilirea unor reguli globale și eficiente care să permită «asigurarea» acestei protecții globale”, a susținut Papa.

Un astfel de sistem nou de acțiune globală împotriva „schimbărilor climatice”, condus de un guvern global, ar necesita „dezvoltarea unei noi proceduri de luare a deciziilor și de legitimare a lor, întrucât cea aplicată cu câteva decenii în urmă nu este suficientă și nici nu pare eficientă”, a scris Francisc în paragraful 43.

Implementarea unui obiectiv al Francmasoneriei?

Comentând pentru LifeSiteNews noul document al Papei, Michael Hichborn de la Institutul Lepanto și-a exprimat „îndoielile serioase că Papa Francisc a scris un singur cuvânt din acest document”.

„De fapt, acest document seamănă mai mult cu un discurs sau o lucrare scrisă de Jeffrey Sachs, arhitectul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, care au primit o importanță specială la Vatican în ultimii ani”, a spus Hichborn.

El a criticat apelul Papei pentru forme „obligatorii” de guvernare energetică, avertizând asupra unei forme de „socialism democratic global”. Hichborn a declarat:

Sugestia din Laudate Deum conform căreia „formele obligatorii de transmitere a energiei [ar trebui să fie]… obligatorii și ușor de monitorizat” ridică întrebarea „De către cine și sub ce autoritate?” Dacă ceva este „obligatoriu”, atunci trebuie să existe în mod necesar o pedeapsă.

Și întrucât a atașat sintagma „monitorizat cu ușurință” la condiția ca transmiterea de energie să fie „obligatorie”, atunci se presupune că o putere și o autoritate superioară impune obligația.

Pentru aceasta ar fi nevoie în mod necesar de o autoritate globalistă care să aibă puterea de constrângere. Citită în contextul paragrafului 43, această declarație referitoare la transmiterea de energie reflectă foarte clar interesul pentru o formă de socialism democratic global.

Accentuând asupra paragrafului 43 și apelului pentru „o «democratizare» sporită în contextul global”, Hichborn consideră că o astfel de propunere „înseamnă practic guvernarea globală, care a fost mult timp obiectivul francmasoneriei și al comunismului/socialismului internațional”.

„Nu există nimic în acest document referitor la mântuirea sufletelor, pentru că este un document politic. Nu numai că acest document nu este obligatoriu din punct de vedere moral pentru niciun catolic, dar transferă în mod periculos autoritatea morală către globaliștii atei care nu-I slujesc lui Dumnezeu, ci Prințului acestei lumi”.