ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Fie ca Dumnezeul Cel Viu să aducă speranță preaiubitului popor sirian, care pătimește de pe urma unui conflict în desfășurare, față de care riscăm cu toții să devenim din ce în ce mai resemnați și chiar indiferenți", s-a rugat Papa Francisc cu ocazia Paștilor catolice, potrivit Breitbart.

"Dimpotrivă, acum este momentul de a reînnoi angajamentul pentru o soluție politică pe măsura așteptărilor legitime ale oamenilor de libertate, pace și dreptate și de a înfrunta criza umanitară, de a susține repatrierea în siguranță a celor rămași pe drumuri, împreună cu toți cei care s-au refugiat în țări vecine, mai cu seamă în Liban și Iordania", a îndemnat duminică înaltul prelat catolic.

Discursul său a reiterat apelul făcut de capul bisericii maronite libaneze, patriarhul Bechara Raï, care, în predica rostită cu o săptămână în urmă, când catolicii sărbătoreau Duminica Floriilor, se rugase pentru întoarcerea neîntârziată a refugiaților sirieni în țara de baștină.

Patriarhul spunea că refugiații au devenit "victimele a două războaie, unul purtat cu arme, care le-a distrus căminele, iar altul al politicii ‘așteptați și veți vedea,’ pe cale să le distrugă identitatea culturală și istoria." Acesta a mai subliniat cât de regretabil este faptul că "din motive politice, comunitatea internațională nu îi încurajează (pe migranți) să se întoarcă acasă".


În cuvântarea sa cu prilejul celebrării Paștilor de către catolici, Papa Francisc a atras atenția și asupra altor zone de conflict din Orientul Mijlociu. 

"Paștile ne fac să ne îndreptăm atenția spre Orientul Mijlociu, sfâșiat de rupturi și tensiuni continue", a afirmat acesta. "Fie ca creștinii din regiune să stăruie neclintiți în mărturisirea despre Hristos Cel Înviat și despre biruința vieții asupra morții".

Printre aceștia, Papa a amintit în mod explicit "poporul din Yemen, mai ales copiii epuizați de foame și război," înainte de a-și continua rugăciunea ca lumina Învierii să "lumineze pe toți cârmuitorii și toate popoarele din Orientul Mijlociu, începând cu israelienii și palestinienii, și să-i facă să domolească o atât de mare suferință, căutând să clădească un viitor de pace și stabilitate."