ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a transmis din nou o scrisoare de susținere către preotul iezuit pro-LGBT James Martin, S.J., scrisoare în care și-a exprimat susținerea față de conferința LGBT organizată de acesta, care va avea loc în acest weekend, relatează LifesiteNews

Înainte de începerea conferinței, care are loc la Universitatea Georgetown în acest weekend, organizația pro-LGBT Outreach a publicat fotografia unei scrisori scrise de mână transmisă, pe 11 iulie, de Papa Francisc către Martin, fondatorul grupului.

Dragă frate,
Vă mulțumesc foarte mult pentru e-mail.
Mă bucur că Cardinalul Gregory va celebra Liturghia. Spiritual, voi fi cu el și cu voi toți, uniți în rugăciune.
Mulțumesc că v-ați rugat pentru mine. Și eu mă rog pentru voi.
Fie ca Iisus să vă binecuvânteze și Sfânta Fecioară să vă aibă în grijă.

Cu sentimente frățești,
Francisc

Scrisoarea Papei a venit ca răspuns la un mail de pe 10 iulie trimis de către Martin, în care acesta a întrebat dacă Pontiful ar dori să împărtășească vreun mesaj participanților la conferință, așa cum a devenit obiceiul în ultimii ani.

Bucurându-se de scrisoarea lui Francisc, Martin a transmis Outreach că „suntem onorați de urările sfântului Părinte și de promisiunile sale de rugăciune și suntem recunoscători pentru deschiderea sa față de catolicii LGBTQ de-a lungul anilor. Ne vom ruga pentru intențiile lui în acest weekend, când ne vom aduna la Georgetown.”

Cardinalul Wilton Gregory din D.C. și Martin vor celebra cele două liturghii din weekend. Temele de discuție anunțate pentru cei peste 300 de participanți includ:

Acțiuni pastorale LGBTQ în parohii
Istorisiri catolice LGBTQ
Biblia și homosexualitatea
Acțiuni pastorale LGBTQ în învățământul Superior
Catolicii transgender și Biserica
Rasa, intersecționalitatea și persoanele LGBTQ
Creșterea copiilor LGTBQ
Femeile LGBTQ catolice și Biserica

Grupul este o creație a lui Martin și a activităților sale anterioare pro-LGBT și își propune să devină un centru global de resurse „unde liderii bisericii, atât clerici, cât și laici, pot întâlni credincioșii LGBTQ” și „să se angajeze într-un dialog respectuos”.

De la începuturile sale, Outreach s-a bucurat de o relație strânsă cu Papa Francisc, în principal datorită prieteniei personale dintre Francis și Martin.

Papa a transmis acum cel puțin cinci scrisori cunoscute public către Martin și grupului Outreach în legătură cu conferințele LGBT pe care acesta le organizează, deși prima scrisoare, din 2021, a fost trimisă înainte ca Outreach să fie lansat oficial.

În 2021, chiar înainte de conferința LGBT online a lui Martin, Francis i-a scris iezuitului mulțumindu-i pentru „zelul său pastoral” și „capacitatea de a fi aproape de oameni, cu acea apropiere pe care a avut-o Iisus și care reflectă apropierea lui Dumnezeu”. Papa a descris susținerea LGBT a lui Martin ca fiind o imitație a „stilului lui Dumnezeu”.

Martin s-a întâlnit cu Francisc în privat de mai multe ori și a fost selectat personal de Papă pentru a participa la actualul sinod despre Sinodalitate. De asemenea, este membru numit de către Papa ca membru al Dicasterului pentru Comunicații.

Preotul iezuit este descris drept „probabil cel mai proeminent activist” din Biserica Catolică pentru chestiunile LGBT. De asemenea, acesta a promovat imagini extrase dintr-o serie de lucrări blasfematoare ale „artistului” homosexual Douglas Blanchard, care a declarat că faptul de a-L vedea pe Dumnezeu ca bărbat este „dăunător”. Martin a promovat, de asemenea, uniunile homosexuale și a îndemnat ca indivizii homosexuali să se sărute în timpul semnului păcii la slujba Novus Ordo.

În contrast cu această poziție, documentul Congregației pentru Doctrina Credinței (CDF) din 1986 „Despre îngrijirea pastorală a persoanelor homosexuale” menționează că „Dorim să lămurim clar că abaterea de la învățătura Bisericii sau tăcerea cu privire la aceasta, în efortul de a oferi îngrijire pastorală, nu înseamnă nici îngrijire, nici activitate pastorală. Numai ceea ce este adevărat poate fi pastoral. Neglijarea poziției Bisericii îi împiedică pe homosexuali să primească îngrijirea de care au nevoie”.

CDF adaugă că „o atenție pastorală specială ar trebui îndreptată către cei care au această afecțiune, pentru a nu fi înclinați să creadă că … orientarea homosexuală este o opțiune acceptabilă din punct de vedere moral. Nu este.”