ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc va efectua o vizită în Franța "în timp util", în contextul incendiului care a distrus o parte a Catedralei Notre-Dame din Paris, a declarat joi președintele francez, Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro, preluat de agenția de știri Mediafax.

"Am discutat prin telefon cu Papa. În mod evident, l-am invitat să vină în Franța și va veni în timp util", a declarat Emmanuel Macron în cursul unei întâlniri pe care a avut-o la Palatul Elysée cu circa 300 de pompieri care au participat la operațiunea de stingere a incendiului care a afectat Catedrala Notre-Dame din Paris.

Emmanuel Macron a vorbit la telefon cu Papa Francisc marți după-amiază, la o zi după incediu.

Potrivit Le Figaro, președintele Republicii Franceze s-a întâlnit ultima dată cu Papa Francisc la Vatican pe 26 iunie 2018, înainte de a i se conferi un ordin onorific catolic la Roma.

Papa Francisc a mai făcut o singură vizită oficială în Franța, dar nu la Paris, ci la Strasbourg unde, pe 25 noiembrie 2014, a luat cuvântul dinaintea Parlamentului European și a Consiliului Europei. Predecesorul său, papa Benedict al XVI-lea, efectuase o vizită în Franța în septembrie 2008, mergând la Paris și, apoi, la Lourdes. Înaintea sa, papa Ioan-Paul al II-lea vizitase Franța în mai multe rânduri. 

Marți, la o zi după catastrofa bisericii-simbol a Parisului, papa Francisc a făcut apel la "mobilizarea tuturora" astfel încât Catedrala Notre-Dame să poată redeveni "bijuteria arhitecturală a unei memorii colective".  

La rândul său, președintele Franței, Emmanuel Macron, a pledat marți seară pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame într-un interval de cel mult cinci ani.