ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc va avea din 19 martie un cont pe rețeaua de socializare Instagram pe numele de "Franciscus", a informat marți postul Radio Vaticana citat de EFE, citat de Agerpres.

Anunțul deschiderii contului pe această rețea de socializare intervine după ce, în februarie, Papa Francisc a avut la Vatican o întâlnire cu consilierul delegat al Instagram, Kevin Systrom.

În timpul întâlnirii, ei au discutat despre "puterea imaginilor pentru a uni persoanele de diferite culturi", după cum a scris Systrom pe internet după întrevedere.

Contul de Instagram al papei se adaugă astfel contului de pe Twitter, unde este prezent cu numele @Pontifex și care are peste 24.000 de followeri.

Contul pe Twitter, creat cu bunăvoința papei emerit Benedict al XVI-lea, a fost inaugurat la 12 decembrie 2012 în opt limbi străine, cărora li s-au adăugat ulterior latina și araba.

Papa Francisc a subliniat în diferite ocazii importanța rețetelor de socializare, pe care le-a considerat o cale de a face să ajungă Evanghelia în toate colțurile lumii.