ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc vrea toleranță zero față de abuzurile sexuale comise împotriva minorilor.
 
Episcopii care vor fi găsiți vinovați de „neglijență în exercitarea funcției” - în ceea ce privește cazurile de „abuzuri sexuale asupra minorilor” - vor putea fi revocați, potrivit unui nou decret emis sâmbătă de Papa Francisc și încorporat în dreptul canonic.
 
Acesta prevedea deja revocarea din ''cauze grave'':

''Cu aceasta, înțeleg să precizez că printre aceste așa-numite "cauze grave" este inclusă neglijența episcopilor în exercitarea funcției lor, în special în cazurile de abuzuri sexuale comise asupra minorilor și adulților vulnerabili", scrie Jorge Bergoglio, citat de France Presse.

Suveranul Pontif a mai făcut și alte solicitări pentru pedepsirea cu severitate a celor care se fac vinovați de abuzuri sexuale asupra minorilor și a cerut toleranță zero față de această „tragedie”, potrivit b1.ro. A susținut de mai multe ori că episcopii care au protejat pedofilii ar trebui să demisioneze și a creat un tribunal al Vaticanului pentru a-i judeca.

În ultima vreme, Vaticanul a luat măsuri în privința acuzațiilor de pedofilie vizând reprezentanți ai clerului catolic În 2014, Papa Francisc a creat o comisie pontificală pentru protecția minorilor și în același an a excomunicat un preot argentinian acuzat de pedofilie.