ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaticanul a făcut-o pe politiciana olandeză Liliane Ploumen membră a ordinului pontifical „Sfântul Grigorie cel Mare”, decorând-o în consecință, anunță Catholic Herald.

 

Această onoare se acordă persoanelor care, prin activitatea lor, aduc servicii Sfântului Scaun și Bisericii Romano-Catolice. Toate bune și frumoase, dar presa catolică se întreabă ce caută această decorație pe pieptul Liliannei Ploumen, o cunoscută activistă pro-avort.

„Presupun că am primit ordinul în contextul vizitei de stat pe care Olanda a întreprins-o la Vatican în iunie 2017. Am făcut parte din delegația oficială ca și Ministru pentru Schimburi externe și dezvoltarea cooperării”, a spus ea, în ceea ce privește decorarea. Ploumen s-a declarat onorată pentru că a primit acest onor.

Anul trecut, Ploumen a lansat o campanie internațională de susținere a avortului, după ce Guvernul american a tăiat fondurile pentru ONG-urile din străinătate care se ocupau cu uciderea pruncilor în pântecele mamei. Campania olandezei a strâns peste 400 de milioane de dolari pentru „cauză”. Printre donatorii de marcă s-a numărat și fundația lui Bill Gates. 5% din sumă s-a dus către Fundația Internațională Planned Parenthood, patronată de cea mai mare rețea de clinici pro-avort din lume, Planned Parenthood. Recent, rețeaua a fost implicată în scandaluri privind traficul de organe prelevate de la pruncii avortați.

Mai mult decât atât, Ploumen este o agnostică declarată, iar în 2010, a cerut să participe la întreruperea unei liturghii catolice în catedrala din 's-Hertogenbosch, în semn de protest pentru neîmpărtășirea unui activist LGBT de către clerici.

În 2015, Ploumen a avut parte de o audiență privată cu Papa în ceea ce privește schimbările climatice, declarând că poziția pontifului este „fantastică” pe acest subiect și că „ar fi bine dacă alți lideri religioși i-ar urma exemplul”.

Reacțiile din lumea catolică nu s-au lăsat așteptate. Cardinul Wim Eijk, ierarhul catolic cu cea mai mare greutate din Olanda, s-a delimitat de acțiunea Vaticanului. Într-o declarație oficială, acesta a precizat că nu este implicat în decorarea politicianei și nu a știut că acest lucru urmează să se întâmple.

Într-un final, Vaticanul a precizat prin intermediul unui purtător de cuvânt că decorarea politicienilor care vin în vizită de stat la Roma face parte din „uzanțele diplomatice” și în niciun caz nu susține viziunile Lilianei Ploumen cu privire la avort și familie.