ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc ar fi folosit un limbaj extrem de depreciativ într-un incident care ar putea avea un impact profund asupra modului în care este percepută atitudinea sa față de homosexuali, lesbiene și transsexuali, semnalează BBC.

Când a fost întrebat la Conferința Episcopală Italiană dacă homosexualilor ar trebui să li se permită acum să se pregătească pentru preoție, atâta timp cât rămân celibatari, Papa Francisc a spus că nu ar trebui să o facă.

Se spune că acesta a continuat apoi spunând în italiană că în Biserică exista deja prea mult aer de frociaggine, ceea ce în engleză s-ar numi faggotry, cu referire la faggots și în română poponarism, cu privire la poponari.

Deși a fost o întâlnire care a avut loc în spatele ușilor închise, comentariile despre care se spune că ar fi fost făcute de Papa au fost transmise pentru prima dată de tabloidul italian Dagospia.

„EXISTĂ PREA MULT POPONARISM ÎN BISERICĂ" ȘI DE ACEEA EPISCOPII TREBUIE SĂ SCOATĂ MEREU, LA PROPRIU, "TOȚI POPONARII DIN SEMINARII, CHIAR ȘI PE CEI SEMI-ORIENTAȚI", A SPUS PAPA. - potrivit sursei citate.

Astăzi, Vaticanul și-a cerut scuze: „Papa Francisc, citat pe scară largă că ar fi folosit un cuvânt extrem de disprețuitor pentru a descrie comunitatea 2SLGBTQ+, nu a intenționat să folosească un limbaj homofob și își cere scuze față de toți cei care s-au simțit jigniți de acesta, a anunțat marți Vaticanul”, potrivit Radio Canada.

Este extrem de rar ca un papă să prezinte scuze publice, consemnează agențiile de știri.

„Papa nu a avut niciodată intenția de a jigni sau de a se exprima în termeni homofobi și își cere scuze celor care s-au simțit jigniți de folosirea unui termen semnalat de alții”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-o declarație transmisă prin e-mail, mai consemnează sursa citată.