ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În prima zi a vizitei la triburile de indigeni din Canada, Papa Francisc a participat la un așa-zis „dans de vindecare” păgân în care a fost adorată Mama Pământ.

Ritualul a avut loc luni, în localitatea Maskwacis, din provincia Alberta. Înainte ca ritualul să înceapă, maestrul de ceremonii a explicat că este vorba de un „dans de vindecare” în ritmul tobelor care simbolizează „bătăile inimii Maicii Pământ, bătăile vieții”.

Papa a fost așezat pe o scenă înaltă, flancat de patru căpetenii ale băștinașilor îmbrăcați în haine tradiționale și cu pene pe cap, de unde a avut o perspectivă asupra ritualului.

(Imaginile cu dansul păgân pot fi urmărite în filmul realizat de Vatican News, de la minutul 1:09:00)


În timpul dansului, asemenea unui DJ, maestrul de ceremonii explica la microfon importanța numărului magic „patru” al toboșarilor așezați în jurul unei tobe mari, care semnifica numărul „elementelor”, al celor „patru direcții”, al celor „patru etape ale vieții” și al celor „patru forme de viață”.

„Avem soarele care răsare de la Răsărit și avem, dinspre Miazăzi, Pasărea Tunet”, spunea maestrul de ceremonii, în timp cei patru toboșari strigau tot felul de incantanții.

„Dinspre Apus avem vântul, oxigenul pe care îl respirăm, aceasta este ocârmuirea Mamei Pământ. Și în partea de Miazănoapte o avem pe Mama Pământ, Mama Pământ este ceea ce suntem noi.”

Au urmat apoi amănunte despre identitatea Mamei Pământ:

„Mama Pământ reprezintă toate formele de viață ale plantelor, Mama Pământ, maica noastră, este și mama tuturor formelor de viață ale insectelor, Mama Pământ este și mama tuturor animalelor de pe pământ, din apă, din aer.”

Și:

„Mama Pământ este desigur Mama tuturor oamenilor. Noi toți suntem fiii Mamei Pământ, hai, hai.”

Papa a rostit un discurs în care și-a cerut iertare pentru abuzurile comise de Biserică împotriva copiilor băștinașilor.

Spre sfârșitul evenimentului, mai mulți reprezentanți ai comunității băștinașe au urcat pe scenă și, în incantații ritualice, i-au pus Papei pe cap, peste cipilica albă, niște pene de căpetenie indiană, în uralele asistenței, în care mulți plângeau de emoție.

(De la minutul 1:55.00 al înregistrării.)

Nu este prima dată când Papa Francisc cochetează cu ritualurile păgâne. În 2019, cu ocazia așa-numitului Sinod Amazonian, Papa a participat în grădina Vaticanului la un ritual dedicat unui idol numit Pachamama, care în traducere înseamnă tot Mama Pământ.

Papa a îmbrățișat cu mare entuziasm cauza „Salvării Planetei”, religia progresistă foarte apropiată de păgânismul animist.

Astfel, în urmă cu doi ani, de „Ziua Pământului”, Papa a afirmat, nici mai mult, nici mai puțin, decât:

„Am păcătuit împotriva Pământului.”