ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a primit vineri la Vatican o delegație a Asociației Naționale a Jucătorilor de Baschet, uniunea care reprezintă jucătorii NBA. Tema abordată de Papa cu jucătorii americani în cadru privat: justiție socială, privilegiul albilor și, desigur, Black Lives Matter. Toate, argumente aflate în centrul unei campanii mediatice aprinse care a avut ca rezultat suspendarea timp de două zile a sezonului sportiv.

În grupul de sportivi primit la Vatican s-au aflat Sterling Brown, Kyle Korver, Jonathan Isaac, Anthony Tolliver și italianul Marco Bellinelli. Delegația vizitată de la Bergoglio a prezentat inițiativele privind justiția socială și inegalitatea economică, desfășurate de NBA în cadrul faimoasei mișcări de stânga cum altfel decât „promotare a  păcii și ordinii sociale”, așa cm s-a văzut în ultimele luni,  Black Lives Matter. „Suntem aici pentru că suntem inspirați de munca pe care o desfășurați la nivel global”, i-a spus unul dintre jucători Papei, în timpul întâlnirii care s-a desfășurat în biblioteca papală. „Sunteți campioni”, a răspuns Papa. „Dar, dând și exemplul muncii în echipă, ați devenit un model, rămânând mereu umili și păstrându-vă umanitatea.”
 
 După moartea lui George Floyd, NBA anunța „la sfârșitul lunii mai, că jucătorii s-au mobilizat pentru a crește gradul de conștientizare a flagelului comportamentului inadecvat al poliției la nivel național în comunitățile de culoare și au lucrat pentru a face lumină în cazul unor probleme privind inegalitățile”.
 
Pe de o parte, așadar, avem clișeul obișnuit al oamenilor bogați care încearcă să-și dea sens vieții vorbind despre justiția socială. Iar pe de altă parte, un Pontif care bagă Adevărul la naftalină, pentru a se dedica în întregime ideologiei. Cine știe dacă la audiența cu jucătorii NBA, Vicarul lui Hristos a condamnat violența anumitor activiști BLM, jafurile și vandalismul comise de ei. Și dacă a suflat vreun cuvânt despre personaje precum Shaun King (unul dintre liderii Black Lives Matter), care vrea să dărâme statuile lui Iisus pentru că sunt simbolul colonialist al europenilor albi.